Türkmenistan ile Japonya, Orta Asya + Japonya Zirvesi’nin organizasyonunu görüştü

Türkmenistan ile Japonya, Orta Asya + Japonya Zirvesi’nin organizasyonunu görüştü

Türkmenistan Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı, Dışişleri Bakanı Raşid Meredov, pazartesi günü Japonya Bakanlar Kurulu Genel Sekreteri Yoshimasa Hayashi ile bir araya geldi. Türkmenistan heyetinin Tokyo’ya gerçekleştirdiği çalışma ziyareti çerçevesinde gerçekleşen görüşmede taraflar, Orta Asya + Japonya Devlet Başkanları Birinci Zirvesi’nin organizasyonuyla ilgili konuları ele aldılar.

Türkmenistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Raşid Meredov, Türkmenistan tarafının bu üst düzey forumun düzenlenmesini desteklediğini vurguladı.

Görüşmede taraflar, ikili işbirliğinin güncel konularını ele aldılar ve öncelikli alanlarda işbirliğinin mevcut durumu ve beklentileri hakkında görüş alışverişinde bulundular.

Bakan Meredov, Türkmenistan ile Japonya arasındaki işbirliğinin siyasi, ekonomik, kültürel ve insani alanlarda aktif olarak geliştirildiğini belirtti. Ayrıca etkili işbirliğinin temeli olarak, en üst seviyede sürdülen düzenli siyasi diyaloga dikkat çekildi.

Bunun yanında görüşmede, istikrarlı ve uzun vadeli hale gelmekte olan ticari ve ekonomik ilişkilerin aşamalı gelişimine özel önem verildi.

Türkmenistan Dışişleri Bakanı Raşid Meredov başkanlığındaki Türkmenistan heyeti, Tokyo ziyareti kapsamında pazartesi günü Japon iş çevrelerinin temsilcileriyle de bir araya geldi.

İlgili diğer haberler

Türkmenistan heyeti Japonya’ya bir çalışma ziyareti gerçekleştiriyor
Türkmenistan ve Japonya Devlet Başkanları arasında bir görüşme düzenlenmesi planlanıyor
Japonya’da Türkmenistan’ın Ticaret Evi’ni açma olasılıkları değerlendiriliyor
Türkmenistan heyeti, Japon iş çevrelerinin temsilcileriyle bir araya geldi
Serdar Berdimuhamedov, Çin Devlet Konseyi Birinci Başbakan Yardımcısı’nı kabul etti
İran ve Türkmenistan Dışişleri Bakanları İlişkileri Görüştü