Türkmenistan Devlet Başkanı, Avaza’da BM Özel Temsilcisi’ni kabul etti

Türkmenistan Devlet Başkanı, Avaza’da BM Özel Temsilcisi’ni kabul etti

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov, pazartesi günü Avaza Milli Turizm Bölgesi’ndeki Serdar Otel’de Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Özel Temsilcisi, BM Orta Asya Önleyici Diplomasi Bölgesel Merkezi Başkanı görevine yeni atanan Kaha İmnadze’yi kabul etti. İlgili haber, Türkmenistan resmi basını tarafından bildirildi.

Görüşme fırsatından ötürü minnettarlığını dile getiren Kaha İmnadze, Türkmenistan Devlet Başkanı’na BM Genel Sekreteri Antonio Gutierrez’in sıcak selamlarını ve Türkmenistan halkına iyiniyet dileklerini iletti.

İyi niyet dilekleri için İmnadze’ye teşekkür eden Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov, BM Genel Sekreteri’ne selamlarını ve iyi niyet dileklerini gönderdi. Ayrıca Kaha İmnadze’yi BM Genel Sekreteri Özel Temsilcisi, BM Orta Asya Önleyici Diplomasi Bölgesel Merkezi Başkanı görevine atanması vesilesiyle tebrik etti.

Görüşmede, dünyanın stratejik bölgelerinden biri olan Orta Asya’nın günümüzde dinamik bir gelişim gösterdiğine dikkat çekildi. Ayrıca Türkmenistan halkının Milli Lideri, Halk Meclisi Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov’un girişimiyle kurulan BM Orta Asya Önleyici Diplomasi Bölgesel Merkezi tarafından son yıllarda önleyici diplomasinin ilerletilmesi için etkin çalışmalar yürütüldüğü, yeni işbirliği biçimlerinin oluşturulduğu ve özel programların hayata geçirildiği vurgulandı.

Bölgesel merkezin önemli çalışmalarının başarıyla sürdürüleceğinden emin olduğunu ifade eden Türkmenistan Devlet Başkanı, BM ile çok taraflı işbirliğinin güçlendirilmesi ve genişletilmesinin Türkmenistan’ın dış politikasının ana yönlerinden biri olduğunu kaydetti.

Görüşmenin sonunda Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov ve BM Genel Sekreteri Özel Temsilcisi, BM Orta Asya Önleyici Diplomasi Bölgesel Merkezi Başkanı Kaha İmnadze, Türkmenistan ile BM arasında stratjik nitelikte olan uzun vadeli işbirliğinin, küresel barış ve refahın yararına daha da geliştirileceğine dair güvenlerini dile getirdiler.

İlgili diğer haberler

Türkmenistan ile Kazakistan, bir sonraki iş forumunun Aşkabat'ta yapılmasında anlaştı
İstanbul, 2023'te uluslararası toplantıların buluşma noktası oldu
Medvedev: Türkmenistan ile Rusya, işbirliğinin tüm alanlarında önemli sonuçlar kazandı
Gurbanguli Berdimuhamedov, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya geldi
Türkmenistan ve Özbekistan Devlet Başkanları, karşılıklı ziyaretlerde bulunmayı planlıyorlar
Astana’da Türkmenistan Devlet Başkanı’nın ’Gençler-Vatanın Direği’’ kitabı tanıtıldı