Gurbanguli Berdimuhamedov, Mari vilayetinde yürütülen çalışmaları inceledi

Gurbanguli Berdimuhamedov, Mari vilayetinde yürütülen çalışmaları inceledi

Türkmenistan halkının Milli Lideri, Türkmenistan Halk Meclisi Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, Mari vilayetine gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında cuma günü Mari kentindeki Gurbanguli Hacı Camii’ni, vilayetin askeri havalimanını, Maldar Hayvancılık Çiftliği’nin meralarını ve Aşkabat-Türkmenabat Otobanı’nın Tecen-Mari kesiminin inşaat alanını gezdi.

Türkmenistan halkının Milli Lideri, Mari kentindeki Gurbanguli Hacı Camii’nin imamı ve diğer din adamları ile sohbet ederek, geçmişlerin ruhuna mevlit okutularak yemek verilmesinin, atalardan kalma geleneklerin devam ettiğinin bir göstergesi olacağını kaydetti. İlgili haber, Türkmenistan resmi basını tarafından servis edildi.

Ardından Gurbanguli Berdimuhamedov, Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov’un talimatı gereğince yalnızca savunma amaçlı Askeri Doktrin’den doğan görevlerin başarılı bir şekilde uygulanmasıyla ilgili çalışmalar çerçevesinde askeri havalimanının faaliyetleri, havalimanındaki mevcut uçak ve helikopterlerin teknik özellikleri, askeri pilotların görev ve sosyal koşullarıyla ilgilendi.

Türkmenistan halkının Milli Lideri Gurbanguli Berdimuhamedov, daha sonra helikopterle Murgap ilçesinin Maldar Hayvancılık Çiftliği’nin meralarına gitti. Türkmenistan Halk Meclisi Başkanı, burada çoban M.Atayev’in işi ve hayatıyla ilgilenerek, çiftçiliğin ince özellikleriyle tanıştı.

Türkmenistan Halk Meclisi Başkanı ayrıca, Aşkabat-Türkmenabat Otobanı’nın Tecen-Mari kesiminin inşaat sahasını gezdi ve uluslararası öneme sahip bu karayolunda çalışan inşaatçilerle sohbet ederek, onların çalışma koşulları hakkında bilgi aldı.

Bunun yanında Mari kentindeki Gurbanguli Hacı Camii’nin özel binasında Türkmenistan halkının Milli Lideri adına düğün yemeği verildi.

İlgili diğer haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkmenistan lideri Berdimuhamedov ile telefon görüşmesi yaptı
Türkmenistan, Moskova'daki Terör Saldırısını Kınadı
Türkmenistan’ın Ukrayna Büyükelçiliği’nde Mahtumkulu Firaki’nin 300. yıldönümü vesilesiyle etkinlik düzenlendi
Astana’da Türkmenistan Devlet Başkanı’nın ’Gençler-Vatanın Direği’’ kitabı tanıtıldı
Gurbanguli Berdimuhamedov, kırdığı yeni rekor vesilesiyle Oleg Kononenko’yu tebrik etti
Türkmenistan Devlet Başkanı, İlham Aliyev'i seçim zaferi vesilesiyle kutladı