Kazakistanlı iş adamları, iş ziyaretiyle Türkmenistan’a gelecekler

Kazakistanlı iş adamları, iş ziyaretiyle Türkmenistan’a gelecekler

Kazakistanlı iş adamları, Astana Diplomatik Kulübü tarafından düzenlenen bir misyonun parçası olarak Türkmenistan’a bir iş ziyareti gerçekleştirecekler.

Diplomatik kulübün basın servisinden yapılan açıklamaya göre, 28 Kasım - 2 Aralık 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilmesi planlanan bu ziyaret sırasında Kazakistan iş heyeti Lebap, Mari, Balkan velayetleri ve Aşkabat şehrini ziyaret edecekler ve bu bölgelerin Sanayiciler ve Girişimciler Birliği üyeleriyle bir araya gelecekler.

Misyonun temel amacı, önde gelen işletmelere yapılacak ziyaretler de dahil olmak üzere bölgelerin iş potansiyelini incelemektir.

Heyet ayrıca Türkmenistan Devlet Emtia ve Hammadde Borsası'nı, özel ekonomik bölgeleri ve Türkmenbaşı Uluslararası Deniz Limanı’nı ziyaret edecek.

Ekim ayı başında Türkmenistan Ticaret ve Sanayi Odası’nda Kazakistan temsilcileri ile Türkmenistanlı girişimciler ve Türkmenistan Ticaret ve Sanayi Odası temsilcileri arasında bir toplantı düzenlendi. Toplantının ardından 3 milyon ABD doları değerinde ön anlaşmalar imzalandı.

İlgili diğer haberler

Türkmenistan ile Kazakistan, bir sonraki iş forumunun Aşkabat'ta yapılmasında anlaştı
Türkmenistan’da perakende ticaret hacmi yüzde 9,9 arttı
Ocak-Şubat: Türkmenistanlı girişimciler, üretim planını yüzde 104,1 oranında gerçekleştirdiler
TDEHB’deki ihracat işlemlerinin toplam tutarı $15,5 milyona yaklaştı
Aralık 2. Hafta: TDEHB’deki ihracat işlemlerinin tutarı $22,1 milyonu aştı
TDEHB’de perşembe günü gerşekleştirilen işlemlerin toplam tutarı $14,5 milyonu aştı