Türkmenistan Devlet Başkanı, İran Cumhurbaşkanı ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi

Türkmenistan Devlet Başkanı, İran Cumhurbaşkanı ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov ile İran Cumhurbaşkanı Seyed İbrahim Reisi arasında bir telefon görüşmesi gerçekleştirildi. İlgili haber, Türkmenistan resmi basını tarafından salı günü servis edildi.

Serdar Berdimuhamedov ve Seyed İbrahim Reisi, verimli Türkmenistan-İran ilişkilerinin halihazırda ikili düzeyde ve uluslararası kuruluşlar çerçevesinde, geleneksel bir hal almış karşılıklı saygı ve güven ilkelerine dayalı olarak geliştirilmesinden duydukları memnuniyeti ifade ettiler.

Telefon görüşmesinde, ticaret ve ekonomi alanlarındaki işbirliği Türkmenistan-İran ilişkilerinin öncelikleri arasında gösterildi. Bu bağlamda, Türkmenistan-İran Hükümetlerarası Ekonomik İşbirliği Ortak Komisyonu’nun özel önemine vurgu yapıldı.

Telefon görüşmesi sırasında taraflar, iki ülkenin arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin özellikle üç alanda yoğun bir şekilde sürdürüldüğünü ve doğalgaz sektörünün bu ilişkilerin en önemli alanlarından biri olduğunu kaydettiler.

Türkmenistan Devlet Başkanı, kültürel ve insani alanda işbirliğinin devletlerarası ilişkilerin güçlendirilmesinde, halkarın bağlarının pekiştirilmesinde ve karşılıklı kültür alışverişinde büyük önem arz ettiğine dikkat çekerek, bilim, eğitim, sanat, spor alanlarında ikili işbirliğini daha da güçlendirmeye yönelik büyük fırsatların mevcut olduğunu ifade etti.

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov ve İran Cumhurbaşkanı Seyed İbrahim Reisi, telefon görüşmesinin sonunda birbirlerine sağlık, sorumluluk gerektiren devlet görevlerinde başarı, iki ülkenin kardeş halklarına ise barış, refah ve esenlik dilediler.

İlgili diğer haberler

Türkmenistan Devlet Başkanı, İran Cumhurbaşkanı ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, 2023'te Gazze için yoğun diplomasi
Türkmenistan Devlet Başkanı, Kırgızistanlı mevkidaşıyla telefon görüşmesi gerçekleştirdi
Türkmenistan Devlet Başkanı ile İran Cumhurbaşkanı arasında telefon görüşmesi gerçekleşti
2023: Türkmenistan-Özbekistan ticaret hacmi $1 milyarı aşacak
Türkmenistan Devlet Başkanı, Recep Tayyip Erdoğan ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi