Türkmenistan Devlet Başkanı, İran Cumhurbaşkanı ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi

Türkmenistan Devlet Başkanı, İran Cumhurbaşkanı ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov ile İran Cumhurbaşkanı Seyed İbrahim Reisi arasında perşembe günü bir telefon görüşmesi gerçekleşti. İlgili gelişme, Watan Ana Haber Bülteni tarafından servis edildi.

Türkmenistan Devlet Başkanı mevkidaşıyla sıcak bir şekilde selamlaşarak, Seyed İbrahim Reisi'ye İran'ın Kirman eyaletinde meydana gelen ve çok sayıda insan kaybına, yaralanmalara sebep olan terör saldırısı vesilesiyle derin üzüntülerini iletti.

Serdar Berdimuhamedov, Türkmenistan halkının Milli Lideri, Türkmenistan Halk Meclisi Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov'un da bu olaydan ötürü derin üzüntülerini ifade ettiğini, hayatını kaybedenlerin ailelerine, akrabalarına, yakınlarına Türkmenistan halkı ve Hükümeti adına, ayrıca bizzat kendi adına başsağlığı ve taziye dileklerini, yaralılara ise acil şifa temennilerinde bulunduğunu iletti.

İran Cumhurbaşkanı Seyed İbrahim Reisi, Türkmenistan Devlet Başkanı'na, Türkmenistan halkının Milli Lideri, Türkmenistan Halk Meclisi Başkanı'na ve Türkmenistan halkına taziye ve başsağlığı dilekleri için teşekkür etti.

Serdar Berdimuhamedov ve Seyed İbrahim Reisi, telefon görüşmesi sırasında verimli Türkmenistan-İran ilişkilerinin halihazırda ikili düzeyde ve uluslararası kuruluşlar kapsamında karşılıklı saygı ve güven ilkelerine dayalı olarak geliştirilmesinden duydukları memnuniyeti ifade ettiler.

Telefon görüşmesinin sonunda, ticaret ve ekonomi alanındaki işbirliği Türkmenistan-İran ilişkilerinin öncelikleri arasında gösterildi.

Ardından Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov ve İran Cumhurbaşkanı Seyed İbrahim Reisi, birbirlerine sağlık, sorumluluk gerektiren devlet görevlerinde başarı, iki ülkenin dost halkına ise barış, refah ve mutluluk dilediler.

İlgili diğer haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, 2023'te Gazze için yoğun diplomasi
Türkmenistan Devlet Başkanı, İran Cumhurbaşkanı ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi
Türkmenistan Devlet Başkanı, Kırgızistanlı mevkidaşıyla telefon görüşmesi gerçekleştirdi
Türkmenistan Devlet Başkanı ile İran Cumhurbaşkanı arasında telefon görüşmesi gerçekleşti
Türkmenistan Devlet Başkanı, yeni Malezya Kralı’nı tebrik etti
Türkmenistan’da AİKB kaynakları temelinde 22 projeyi uygulamaya yönelik çalışmalar yapılıyor