Ocak-Ekim: Türkmenhowaýollary Ajansı hizmetlerinin büyüme oranı yüzde 209,2 oldu

Ocak-Ekim: Türkmenhowaýollary Ajansı hizmetlerinin büyüme oranı yüzde 209,2 oldu

Bu yılın Ocak-Ekim döneminde Türkmenhowaýollary (Türkmenhavayolları) Ajansı tarafından sağlanan hizmetlerin büyüme oranı yüzde 209,2 oldu. Türkmenistan Bakanlar Kurulu’na bağlı Ulaşım ve Haberleşme Ajansı Genel Direktörü Mämmethan Çakiyev, cuma günü video iletişim yoluyla gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısında Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov’a konu ile ilgili rapor verdi.

Türkmenistan resmi basınına göre, Ulaşım ve Haberleşme Ajansı Genel Direktörü raporunda, ilgili dönemde Türkmendemirýollary (Türkmendemiryolları) Ajansı’nda büyüme oranının yüzde 108,2, Türkmenawtoulaglary (Türkmenotoaraçları) Ajansı’nda yüzde 118,9, Türkmendeňizderýaýollary (Türkmendenizderyayolları) Ajansı’nda yüzde 107,1 ve Türkmenaragatnaşyk (Türkmeniletişim) Ajansı’na yüzde 111,5 olduğunu belirtti.

Rapora göre, kompleksin tamamında işlerin yapılması ve hizmetlerin sunulmasındaki büyüme oranı yüzde 122,7 oldu. Ayrıca, farklı taşıma türleriyle yük taşımacılığındaki büyüme yüzde 106,3 olarak kaydedilirken, yolcu taşımacılığı da yüzde 105,2’ye ulaştı.

Raporu dinleyen Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov, kurumların ve işletmelerin modernizasyonunun önemini vurguladı ve nitelikli uzmanların yetiştirilmesine dikkat çekti.

Bakanlar Kurulu toplantısında, Türkmenistan ekonomisinin sektörlerinde bu yılın ilk 10 ayında yapılan çalışmaların sonuçları ve çeşitli belge taslakları değerlendirildi ve ülkenin sosyo-ekonomik kalkınmasına ilişkin önemli konular görüşüldü.

İlgili diğer haberler

Türkmenistan sivil havacılığının havacılık güvenliğine ilişkin kurumlararası ekibi kuruldu
Aşkabat’ta sürdürülebilir ulaşım konulu uluslararası bilimsel-pratik konferans düzenlenecek
Türkmenistan ile Çin, Avrupa’ya yeni taşımacılık güzergahları geliştirmeyi planlıyor
Türkmenistan, ikinci Milli uydusunu fırlatmayı planlıyor
Türkmenistan heyeti, Avrupa Komisyonu temsilcisi ve İspanyol şirketin yöneticisiyle görüştü
Türkmenistan heyeti, Brüksel’de karşılıklı temaslarda bulundu