Türkmenistan Halk Meclisi Başkanı BAE’yi ziyaret ediyor

Türkmenistan Halk Meclisi Başkanı BAE’yi ziyaret ediyor

Türkmenistan halkının Milli Lideri, Türkmenistan Halk Meclisi Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, perşembe günü çalışma ziyaretiyle Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) gitti. İlgili gelişme, Türkmenistan resmi basını tarafından servis edildi.

Türkmenistan Halk Meclisi Başkanı, sabah saatlerinde Aşkabat Uluslararası Havalimanı’nda BAE’nin Türkmenistan Büyükelçiliği temsilcisi ile sohbet etti.

Türkmenistan halkının Milli Lideri Gurbanguli Berdimuhamedov, BAE’nin başkenti Abu Dabi’deki Uluslararası Havalimanı’nda BAE Enerji Bakanı Süheyl Al Mezrui ve diğer resmi yetkililer tarafındab sıcak bir şekilde karşılandı.

Türkmenistan Halk Meclisi Başkanı, burada BAE Enerji Bakanı Süheyl Al Mezrui ve BAE Devlet Başkanlığı Türkmenistan İşleri Temsilcisi Muhammed Said Muhammed Al Ariki ile bir araya geldi. Görüşmelerde Gurbanguli Berdimuhamedov, dünyanın hızla kalkınmakta olan ülkeleri arasında bulunan BAE ile karşılıklı çıkarlara dayalı işbirliğinin kapsamlı bir şekilde genişletilmesine Türkmenistan’ın özel önem verdiğini kaydetti.

Haberde belirtildiği gibi, Türkmenistan halkının Milli Lideri Gurbanguli Berdimuhamedov günün ikinci yarısında Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan ile bir araya geldi. Görüşmede, ikili ilişkilerin ilerletilmesinde enerji, ulaşım, haberleşme, sanayi ve tarımsal sanayi kompleksi, yüksek teknolojiler gibi alanlara büyük önem verildiği belirtildi.

İlgili diğer haberler

Gurbanguli Berdimuhamedov, Abu Dabi’de BAE Devlet Başkanı ile görüştü
Türkmenistan ile BAE arasında birçok anlaşma imzalandı
Gurbanguli Berdimuhamedov, Dubai Aviation Corporation şirketinin Satış Direktörü'yle görüştü
Türkmenistan Devlet Başkanı, BAE Devlet Başkanı Yardımcısı ile bir araya geldi
Gurbanguli Berdimuhamedov, Şeyh Mansur bin Zayed Al Nahyan ile görüştü
TDEHB’deki ihracat işlemlerinin toplam tutarı $15,5 milyona yaklaştı