Türkmenistanlı özel şirketler, yabancı petrol şirketlerine hizmet veriyorlar

Türkmenistanlı özel şirketler, yabancı petrol şirketlerine hizmet veriyorlar

At-Abraý, Nurly Tolkun, Açar gibi Türkmenistanlı şirketlerin yanı sıra özel girişimci Kirill Gorodnov, Dragon Oil, Yug Neftegaz, Petronas, Gap İnşaat, Schlumberger ve DFXKNeftemash gibi yabancı şirketlerle aktif olarak işbirliği yapıyorlar. İlgili haber, Türkmenstan resmi basınında yer aldı.

Kirill Gorodnov, her türlü saha çalışması için özel giysiler, solunum maskeleri, gözlükler, kasklar, eldivenler ve kaliteli ayakkabılar sağlama konusunda uzmanlaşmış bir şirket işletiyor. Şirketin ürünleri, Dragon Oil ve Yug Neftegaz gibi şirketler tarafından Türkmenistan distribütörleri aracılığıyla satın alınıyor. Kirill Gorodnov’un şirketi ayrıca, sondaj borularının kaplanması için korozyon önleyici malzemeler de tedarik ediyor.

Türkmen Line markasını dört yıl önce piyasaya süren At-Abraý şirketi, Türkmenistan ekonomisinin tüm sektörleri için lojistik tedarik zincirlerinde yer alıyor. Şirketin Gürcistan, Türkiye, Azerbaycan ve Almanya’da aktarma noktaları ve şubeleri bulunuyor. Şirket, 300 nakliye aracı, 70 frigorifik kamyon, 160 traktör ve 70'den fazla konteynerden oluşan geniş bir filoya sahiptir. Şirketin yan kuruluşu, sahil kenti Türkmenbaşı’da üssü bulunan gemi onarımı ve gemi yapımı tesisidir. Şirket, Petronas, Gap İnşaat ve Schlumberger için zamanında kargo teslimatı yapılmasına yardımcı olmaktadır.

Nurly Tolkun şirketi, hidrokarbon üretiminde açık deniz operasyonlarında uzmanlaşmıştır. Şirket, denizaltı tesislerinin rutin bypass’ını gerçekleştiren ve derinlikteki tüm onarım, inceleme, kurtarma ve kaynak işlerini yapabilen 10 profesyonel dalgıç istihdam etmektedir. Şirketin filosu, Dragon Oil (Türkmenistan), PETRONAS ve diğer şirketlerin kargo ve vardiya çalışanlarını taşıyan 10 gemiden oluşuyor.

Bir başka Türkmenistan şirketi Açar, doğalgaz ve petrol kuyularının onarımı için petrol ve doğalgaz ekipmanı tedarik ediyor. Şirket, Türkmennebit (Türkmenpetrol) ve Çinli şirket DFXKNeftemash ile birlikte çalışıyor.DFXKNeftehmash Genel Direktörü Yanyan Li, şirketin 2004 yılında kurulduğunu ve Orta Asya, Rusya ve Latin Amerika’da şubeleri olduğunu aktardı. Şirket kapsamında Tianjin’de bir fabrika ve sondaj mühendisliği, ağır sanayi ve yakıt ve enerji tesislerinin teknik işletimi konularında uzmanlaşmış beş işletme daha yer alıyor. Şirket, Türkmenistan’dan kendinden tahrikli XJ 550 ve XJ 650 workover makinaları için sipariş almıştır.

Bu makinalar halihazırda Goturdepe, Barsagelmez ve Gamyşlyja sahalarında faaliyet göstermektedir.

İlgili diğer haberler

Nahal şirketi, Arçman’da yeni bina kompleksi inşa edecek
SOCAR, OGT-2023’ün prömiyer ortağı oldu
Türkmenistan ile BAE arasında birçok anlaşma imzalandı
Eni Turkmenistan Limited, OGT-2023’ün bronz ortağı oldu
Aşkabat, Türkmenistan-İran sınırlarında ticari-ekonomik bölgeler oluşturmayı önerdi
Gumdag-Etrek-İran Sınırı Karayolu inşa edilecek