BM Genel Kurul Belgesi: Türkmenistan Devlet Başkanı’nın Milli görüşleri yayınlandı

BM Genel Kurul Belgesi: Türkmenistan Devlet Başkanı’nın Milli görüşleri yayınlandı

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov’un 1-2 Aralık 2023 tarihlerinde Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Dubai kentinde düzenlenen Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi Katılımcı Ülkeler 28. Konferansı’nda (COP-28) yaptığı konuşmasında iklim değişikliği ve çevre güvenliğine ilişkin dile getirdiği Milli tutum açıklaması, BM Genel Kurulu 78. oturumunun resmi belgesi olarak yayınlandı.

Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı’ndan salı günü yapılan açıklamaya göre, Türkmenistan Devlet Başkanı’nın konuşmasında dile getirdiği Milli tutum açıklaması, BM’nin altı resmi dilinde yayınlandı.

Türkmenistan Devlet Başkanı’nın Milli tutum açıklaması, BM Genel Kurulu’nun mevcut oturumunun gündeminde ’İnsanlığın Bugünkü ve Gelecek Nesillerinin Yararı İçin Küresel İklimin Korunması’’ ve ’Orta Asya’da Barış, Güven ve İşbirliği Bölgesi’’ maddeleri altında yayınlandı.

Bu belgede özellikle Türkmenistan’ın Küresel Metan Taahhüdü’ne katılımı ve Birleşmiş Milletler Çevre Programı (UNEP) ile işbirliği içinde BM Orta Asya’da Bölgesel İklim Değişikliği Teknolojileri Merkezi’nin açılması için yasal zeminin oluşturulduğu hakkında bilgi verilmektedir.

Söz konusu belgenin içeriğine buradan ulaşabilirsiniz.

İlgili diğer haberler

Türkmenistan, Küresel Metan Taahhüdü’ne katıldı
Türkmenistan Devlet Başkanı, Dubai’de BM Genel Sekreter Yardımcısı ile görüştü
Serdar Berdimuhamedov: Türkmenistan, İklim ve Sağlık Deklarasyonu’nu memnuniyetle karşılıyor
Türkmenistan, Aşkabat’ta BM İklim Değişikliği Teknolojileri Bölgesel Merkezi’nin açılmasını destekliyor
Türkmenistan Devlet Başkanı, Dubai’de BAE Başkan Yardımcısı ile görüştü
Türkmenistan, Küresel Metan Taahhüdüne Dahil Oldu