İkinci Türkmenistan-Rusya İş Forumu ocak ayında Aşkabat’ta yapılacak

İkinci Türkmenistan-Rusya İş Forumu ocak ayında Aşkabat’ta yapılacak

Türkmenistan Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı, Dışişleri Bakanı Raşid Meredov, pazartesi günü Moskova’da Rusya Federasyonu Başbakan Yardımcısı Aleksey Overçuk ile bir araya geldi. Görüşmede taraflar, Ocak 2024’te Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta düzenlenmesi planlanan İkinci Türkmen-Rus İş Forumu’nun organizasyonu hakkında görüş alışverişinde bulundular.

Rusya Hükümeti’nin basın servisine göre, Raşid Meredov ve Aleksey Overçuk ayrıca, Ocak 2024’te Aşkabat’ta yapılması planlanan Türkmenistan-Rusya Hükümetlerarası Komisyonu’nun 13. Toplantısı’nın hazırlıklarıyla ilgili konuları da ele aldılar.

Görüşme sırasında taraflar, Türkmenistan-Rusya Hükümetlerarası Ekonomik İşbirliği Komisyonu Eşbaşkanlarının bu yılın 10 Ekim tarihinde Aşkabat’ta gerçekleştirdikleri toplantının ardından varılan anlaşmaların uygulanmasını masaya yatırdılar.

Aynı gün Hazar Denizi’ne kıyısı olan ülkelerin Dışişleri Bakanları toplantısı kapsamında Türkmenistan Dışişleri Bakanı Raşid Meredov ile Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov arasında görüşmeler yapıldı.

İki ülkenin Dışişleri Bakanları, gelecek temasların takvimi ve uluslararası platformlardaki etkileşim de dahil olmak üzere ikili ilişkilerin güncel konularını ele aldılar. Taraflar, Türkmenistan ile Rusya arasındaki stratejik ortaklığın daha da güçlendirilmesi ve Aşkabat ile Moskova arasında çok yönlü işbirliğinin geliştirilmesi yönündeki karşılıklı ilgilerini teyit ettiler.

İlgili diğer haberler

Putin: Rusya, Türkmenistan’ın Daimi Tarafsızlık statüsüne saygı duyuyor
2024: Türkmenistan ile AGİT, 37 projeyi hayata geçirmeyi planlıyor
Türkmenistan ile Türkiye arasında ekonomik işbirliği protokolü imzalandı
Türkmenistan ile Türkiye arasında ekonomik işbirliği protokolü imzalandı
Türkmenistan heyeti, Brüksel’de ulaştırma konulu yatırım forumuna katılacak
Türkmenistan’ın Ombudsmanlık Kurumu bünyesinde yeni alanların açılması planlanıyor