Türkmenistan’da AİKB kaynakları temelinde 22 projeyi uygulamaya yönelik çalışmalar yapılıyor

Türkmenistan’da AİKB kaynakları temelinde 22 projeyi uygulamaya yönelik çalışmalar yapılıyor

Türkmenistan Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı, Dışişleri Bakanı Raşid Meredov, cuma günü video iletişim yoluyla düzenlenen Hükümet Toplantısı’nda Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov’a sunduğu raporda, halihazırda Türkmenistan’da Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın (AİKB) mali kaynakları temelinde 22 projeyi hayata geçirmeye yönelik gerekli çalışmaların yürütüldüğünü aktardı.

Türkmenistan resmi basınına göre, Raşid Meredov Türkmenistan’ın 1 Haziran 1992’den beri AİKB üyesi olduğunu ve 30 yılı aşkın bu süre içerisinde bankanın mali kaynakları temelinde ülkede 87 projenin tamamlandığını ifade etti.

Türkmenistan Dışişleri Bakanı ayrıca, Türkmenistan ile Avrupa Yatırım Bankası arasındaki işbirliğinin ilerletilmesine yönelik hayata geçirilen çalışmalar hakkında da bilgi verdi.

Başkan Yardımcısı toplantıda, Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov’a Türkmenistan ile Avrupa Yatırım Bankası arasında etkili işbirliğ kurmak, özellikle Çerçeve Anlaşması projesiyle ilgili müzakerelerin yapılması gibi konulara ilişkin önerilerini dile getirdi.

Türkmenistan Devlet Başkanı, Raşid Meredov’a Türkmenistan ile Avrupa Yatırım Bankası arasındaki işbirliğinin geliştirilmesine yönelik faaliyetlerin sürdürülmesi, ülkede hayata geçirilen projelere bu uluslararası bankadan yatırımların çekilmesi için gerekli çalışmaların yapılması konusunda talimat verdi.

Ayrıca Hükümet Toplantısı’nda bazı belge taslakları ve devlet gündeminin öncelikli konuları masaya yatırıldı.

İlgili diğer haberler

Margaritis Schinas, Türkmenistan’ı Orta Asya’daki önemli bir ortak olarak gösterdi
2024: Orta Asya-AB Bakanlar Toplantısı Türkmenistan’da yapılacak
Türkmenistan ile Türkiye arasında ekonomik işbirliği protokolü imzalandı
Türkmenistan ile Türkiye arasında ekonomik işbirliği protokolü imzalandı
AGİT Genel Sekreteri mart ayında Türkmenistan’ı ziyaret edecek
2024: Türkmenistan ile AGİT, 37 projeyi hayata geçirmeyi planlıyor