Türkmenistan’da kimyasal ürünlerin üretimi için doğalgaz işleme kompleksleri inşa edilecek

Türkmenistan’da kimyasal ürünlerin üretimi için doğalgaz işleme kompleksleri inşa edilecek

Türkmengaz Devlet Kurumu’na bağlı Doğalgaz Bilimsel Araştırma Enstitüsü Direktörü Bayrammurat Pirniyazov, Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Dubai kentinde düzenlenen Türkmenistan’ın doğalgaz ve petrol sektörüne yabancı yatırımların çekilmesine ilişkin uluslararası mobil forumda yaptığı konuşmada, enstitünün Türkmenistan'ın doğu ve batı bölgelerinde polimer ve çok yönlü kimya ürünleri üretimi için en az iki adet doğalgaz işleme tesisi inşasının üzerinde çalıştığını belirtti.

Bayrammurat Pirniyazov, bilimsel araştırmaların çevresel boyutlarına yönelik yaptığı konuşmada, etkinliğe katılanlara Türkmenistan’ın doğalgaz işleme alanındaki başarıları, yani yüksek teknoloji çözümler kullanarak, gerekli altyapıyı oluşturma çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Ayrıca Türkmengaz Devlet Kurumu, hidrojen, metanol, amonyak, üre, dimetil eter, sentetik benzin ve sentetik dizel yakıt türlerini ve çıktılarını arttırmak için üretimi çeşitlendirmenin üzerinde çalışıyor.

Halihazırda Türkmenistan’da birkaç işletme bu alanda faaliyetlerini sürdürüyor. Bu üretim tesislerinin hammadde rezervleri açısından gelecek vaat eden Lebap ve Balkan vilayetlerinde inşa edilmesi planlanmaktadır.

İlgili diğer haberler

Türkmenistan ile BAE arasında birçok anlaşma imzalandı
Türkmenistan’da Derveze doğalgaz kraterini söndürmek için bir proje geliştirildi
Eni Turkmenistan Limited, OGT-2023’ün bronz ortağı oldu
SOCAR, OGT-2023’ün prömiyer ortağı oldu
Dubai’de OGT 2023 Uluslararası Yatırım Forumu faaliyetlerine başladı
Türkmenistan’ın Çin’e doğalgaz ihracatı yıllık 65 milyar metreküpe ulaşacak