Türkmenistan’ın Ombudsmanlık Kurumu bünyesinde yeni alanların açılması planlanıyor

Türkmenistan’ın Ombudsmanlık Kurumu bünyesinde yeni alanların açılması planlanıyor

Türkmenistan Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı, Dışişleri Bakanı Raşid Meredov, cuma günü video iletişim yoluyla yapılan olağan Hükümet Toplantısı’nda, Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov’a ülkenin Ombudsmanlık Kurumu bünyesinde çocuk, kadın ve özel girişimci haklarının korunmasına ilişkin yeni alanların açılması olasılıklarını inceleme önerisinde bulundu.

Türkmenistan resmi basınına göre, Ombudsmanlık Kurumu bünyesinde yeni alanları açma olasılıklarını inceleme teklifi, Türkmenistan’da İnsan Hakları Yetkili Temsilcisi’nin görev yetkilerini güçlendirmek amacıyla önerildi.

Raşid Meredov toplantıda, Türkmenistan’ın Birleşmiş Milletler (BM) ile siyasi, sosyal, ekonomik, insani alanlarda işbirliğini geliştirmeye yönelik çalışmalara hakkına rapor verdi.

Raporu dinleyen Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov, ülkenin Birleşmiş Milletler ile yürüttüğü işbirliğini daha da ilerletmeye olan kararlılığını doğruladı. Türkmenistan Devlet Başkanı, BM ile ilişkilerde öncelikli alanlara özel önem verilmesi gerektiğini ve ileri sürülen girişimlerle ilgili etkili çalışmaları sürdürme ihtiyacını vurgulayarak, Dışişleri Bakanı Meredov’a gerekli talimatları verdi.

Ayrıca Hükümet Toplantısı’nda birçok taslak belge ve diğer konular masaya yatırıldı.

İlgili diğer haberler

2024: Türkmenistan ile AGİT, 37 projeyi hayata geçirmeyi planlıyor
AGİT Genel Sekreteri mart ayında Türkmenistan’ı ziyaret edecek
Türkmenistan’da AİKB kaynakları temelinde 22 projeyi uygulamaya yönelik çalışmalar yapılıyor
Türkmenistan heyeti Japonya’ya bir çalışma ziyareti gerçekleştiriyor
Aşkabat’ta Türkmenistan-AGİT işbirliğinin ilerletilmesine yönelik uluslararası konferans düzenlenecek
Margaritis Schinas, Türkmenistan’ı Orta Asya’daki önemli bir ortak olarak gösterdi